Mitä tarkoittaa sahada?

Sahadalla viitataan muslimeiden uskontunnustukseen, mutta mitä tällä tunnustuksella tarkoitetaan ja mitä se pitää sisällään? Jatka tämän artikkelin lukemista ja ota selvää!

Sahada vahvistaa uskon yhteen Jumalaan

Islam on juutalaisuuden ohella ehdottoman monoteistinen eli yksijumalainen uskonto. Uskontunnustuksessaan eli sahadassaan muslimi tunnustaakin uskonsa yhteen Jumalaan sekä uskonsa siihen, että Muhammed on Jumalan lähettiläs. Islam ei hyväksy kolminaisuusoppia eikä sitä, että Jumalalla olisi poika. Toisaalta se tunnustaa Jeesuksen (eli Iisan) Allahin lähettiläänä eli profeettana, joka on tuonut ihmisille Allahin välittämää sanomaa. Muslimit toistavat uskontunnustusta monta kertaa elämänsä aikana, ja monen toive on, että sahada olisi hänen viimeiseksi lausumansa asia ennen kuolemaa. Koska arabiankieli on Koraanin kieli, myös sahada lausutaan yleensä arabian kielellä.

Ihmisestä tulee muslimi hänen lausuttuaan sahadan

Sahadan eli uskontunnustuksen merkitys on niin voimakas, että henkilön katsotaan kääntyneen islamiin, kun hän lausuu tunnustuksen julkisesti. Itse asiassa muslimit eivät edes puhu islamiin kääntymisestä, vaan islamiin palaamisesta, sillä he uskovat, että jokainen ihminen syntyy muslimina. Islamin mukaan uskosta ei saisi luopua, joten sahadan lausumiseen tulee suhtautua kunnioittavasti ja harkiten. Islam ei olekaan siinä mielessä etninen uskonto kuin juutalaisuus, vaan siihen voi kääntyä, tai palata, riippumatta omasta etnisestä taustasta. Myös suomalaisia on kääntynyt islamin uskoon.

Posts created 17

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote